Digitalna izdanja

03/10/2019

 


Obavijesti

06/09/2016

Hrvatski školski muzej, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu i Državni arhiv u Gospiću
organizarali su izložbe „Obrazovanje učitelje u Čakovcu“ i „100 godina obrazovanja učitelja u Gospiću“ koje su otvorene u Hrvatskom školskom muzeju.
Na svečanom otvorenju posjetiteljima su se obratili dr. sc. Štefka Batinić, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja, dr. sc. Goran Lapat, pročelnik Odsjeka Čakovec Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Sanja Vrcić – Mataija, pročelnica Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, autorice izložbe „100 godina obrazovanja učitelja u Gospiću“ arhivistica Marija Fajdić  i viša arhivistica Katarina Mataija iz Državnog arhiva u Gospiću, profesorica povijesti Magdalena Vrbanec, autorica izložbe „Obrazovanje učitelje u Čakovcu“ te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba mr. sc. Katarina Milković, prof., koja je izložbe i otvorila.

Izložbe možete pogledati u Hrvatskom školskom muzeju, Trg Republike Hrvatske 4, Zagreb do 30. studenog 2019.g.

Poštovani,

Državni arhiv u  Gospiću poziva Vas na sudjelovanje
u izradi digitalnog arhiva pod nazivom

Topoteka Lika

koju smo pokrenuli s ciljem stvaranja lokalnog virtualnog arhiva ličke povijesti.

Topoteka Lika predstavljena je i otvorena javnosti u okviru programa Dani europske baštine, a svi zainteresirani za njezinu izgradnju i korištenje pozvani su uključiti se u ovaj projekt kako bi nam zajednički cilj bio stvaranje lokalnog virtualnig arhiva ličke povijesti.

Za sve informacije možete nam se obratiti:
– osobno u Državnom arhivu u Gospiću,
– e-mail: info@arhiv-gospic.hr
– tel: 053/560-442.

Topoteku Lika možete pretražiti na stranici: