Izložba Katastar Like

13/06/2017

Obavijesti

06/09/2016

Dana 4. prosinca 2018. godine održana je promocija knjige Lika ’68.  edicije Prilozi za povijest Like, knjiga 24, nakladnika Državnog arhiva u Gospiću.
Prilikom promocije knjige otvorena je i istoimena izložba u predvorju Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčevića u Gospiću. Izložba je otvorena do 11. prosinca 2018. godine u Pučkom učilištu, a od 12. prosinca možete je pogledati u prostorijama Državnog arhiva u Gospiću.

Veselimo se Vašem dolasku!

Poštovani,

Državni arhiv u  Gospiću poziva Vas na sudjelovanje
u izradi digitalnog arhiva pod nazivom

Topoteka Lika

koju smo pokrenuli s ciljem stvaranja lokalnog virtualnog arhiva ličke povijesti.

Topoteka Lika predstavljena je i otvorena javnosti u okviru programa Dani europske baštine, a svi zainteresirani za njezinu izgradnju i korištenje pozvani su uključiti se u ovaj projekt kako bi nam zajednički cilj bio stvaranje lokalnog virtualnig arhiva ličke povijesti.

Za sve informacije možete nam se obratiti:
– osobno u Državnom arhivu u Gospiću,
– e-mail: info@arhiv-gospic.hr
– tel: 053/560-442.

 

Topoteku Lika možete pretražiti na stranici:

 

 

 

Poštovani,

nakon što smo u prosincu 2017. godine predstavili tiskano izdanje Leksikona Ličana odlučili smo našim korisnicima omogućiti njegovo korištenje i na našim mrežnim stranicama. Nadamo se da će Leksikon i u digitalnom obliku biti zanimljiv i koristan priručnik svim zaljubljenicima u ličku povijest, brojnom ličkom iseljeništvu, zainteresiranim stručnjacima i nastavnicima zavičajne povijesti, umjetnosti i književnosti.

 

Klikom na sliku Leksikon Ličana postaje dostupan za čitanje i pretraživanje.