Izložba Katastar Like

13/06/2017

Obavijesti

06/11/2016

195. godišnjica rođenja Oca Domovine

Povodom 195. godišnjice rođenja dr. Ante Starčevića, Spomen-dom u Velikom Žitniku posjetili su mnogi posjetitelji kako bi odali počast Ocu Domovine za sve zasluge koje je učinio za hrvatski narod.

Sjećanje na Oca Domovine započelo je 22. svibnja posjetom delegacije Ličko-senjske županije te izaslanstava Ministarstva obrane, PU Ličko-senjske, udruga branitelja i udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U srijedu, 23. svibnja, Spomen-dom je posjetilo izaslanstvo Grada Gospića i Hrvatske stranke prava te Povjerenstvo HDZ-a Ličko-senjske županije i izaslanstvo Povjerenstva GO HDZ-a grada Gospića.

U četvrtak, 24. svibnja, učenici osmih razreda Osnovne škole dr. Jure Turića pridružili su se obilježavanju godišnjice Starčevićeva rođenja, a ujedno su poslušali predavanje o životu i radu Oca Domovine u sklopu projekta terenske nastave Zavičajna povijest.

  

 

 

Poštovani,

nakon što smo u prosincu 2017. godine predstavili tiskano izdanje Leksikona Ličana odlučili smo našim korisnicima omogućiti njegovo korištenje i na našim mrežnim stranicama. Nadamo se da će Leksikon i u digitalnom obliku biti zanimljiv i koristan priručnik svim zaljubljenicima u ličku povijest, brojnom ličkom iseljeništvu, zainteresiranim stručnjacima i nastavnicima zavičajne povijesti, umjetnosti i književnosti.

 

Klikom na sliku Leksikon Ličana postaje dostupan za čitanje i pretraživanje.